do
16.02
20:00
za
18.02
20:00

De Meeuw

Dramaproject olv Marijke Pinoy met studenten 3de bachelor

Studio 18 Nieuwe Vaart 118 Gent

“Mensen, leeuwen, adelaars en herten met geweien, ganzen, spinnen, stomme vissen die de wateren bewonen, zeesterren en alles wat niet zichtbaar is voor het oog, kortom, alles, alles, alles wat leeft heeft zijn droeve kringloop volbracht en is uitgedoofd…”

Studenten Ba3 KASK Drama gingen samen met Marijke Pinoy acht weken lang aan de slag met De Meeuw, van Anton Tsjechov. De Meeuw staat bol van de verlangens: naar de ander, naar zichzelf, naar het leven. Daartegenover staan de gebroken beloftes en harten. Het stuk bezit de eeuwige strijd tussen heftige vernieuwing en vastgeroeste traditie. Tijdens deze acht weken onderzochten de studenten hun personage, werd er gediscussieerd, geschrapt, geknipt en geplakt, en ensceneerde zij deze klassieke tekst tot hun eigen versie van De Meeuw. Omdat elke generatie recht heeft op zijn klassiekers.“Mensen, leeuwen, adelaars en herten met geweien, ganzen, spinnen, stomme vissen die de wateren bewonen, zeesterren en alles wat niet zichtbaar is voor het oog, kortom, alles, alles, alles wat leeft heeft zijn droeve kringloop volbracht en is uitgedoofd…”

Studenten Ba3 KASK Drama gingen samen met Marijke Pinoy acht weken lang aan de slag met De Meeuw, van Anton Tsjechov. De Meeuw staat bol van de verlangens: naar de ander, naar zichzelf, naar het leven. Daartegenover staan de gebroken beloftes en harten. Het stuk bezit de eeuwige strijd tussen heftige vernieuwing en vastgeroeste traditie. Tijdens deze acht weken onderzochten de studenten hun personage, werd er gediscussieerd, geschrapt, geknipt en geplakt, en ensceneerde zij deze klassieke tekst tot hun eigen versie van De Meeuw. Omdat elke generatie recht heeft op zijn klassiekers.


Spel: Arne De Tremerie, Freek De Craecker, Imke Mol, Mats Vandroogenbroeck, Naomi van der Horst & Timo Sterckx

Coach: Marijke Pinoy

Kostuum: Ruby Renteurs

Muziek: Gilles Vandecaveye-Pinoy

Met dank aan: Anton Tsjechov, Fabrice Delecluse, Leo Verlinden, Sebastiaan Eggermont, les ballets C de la B, ...
KASK
DRAMA