18:45
18:45
DAAR
Café De Steenput Berg 11 Balegem
“Wat zonder begin is en zonder einde, hoger dan de grote kosmos, door ‘dat’ te kennen, wordt men bevrijd uit de mond van de dood.” (Uit ‘Katha Upanishad’)
DAAR is een beeldende en fysieke voorstelling zonder woorden, waarin het lichaam en het landschap het verhaal vertellen en waarvoor het boek ‘Uit de tijd vallen’ van David Grossman het vertrekpunt vormde. Daarin beschrijft de auteur hoe een vader en een moeder zwijgen. Vijf jaar lang. Tot de man afscheid neemt van zijn vrouw en op zoek gaat naar ‘daar’, de onbestemde plek waar hun overleden zoon zich bevindt. Op zijn tocht sluiten heel wat mensen zich bij hem aan en vormt er zich een rituele stoet van verbondenheid. De massa stroomt, hun tocht brengt een nieuw begin, leven wordt opnieuw geboren. DAAR is een bijzondere locatievoorstelling over de hunkerende, zoekende mens en de niet aflatende noodzaak om in beweging te blijven en onderweg te zijn. Over het verlangen van de mens om zich verbonden te weten en de kracht van het collectieve ritueel om die verbondenheid te bestendigen.“Wat zonder begin is en zonder einde, hoger dan de grote kosmos, door ‘dat’ te kennen, wordt men bevrijd uit de mond van de dood.” (Uit ‘Katha Upanishad’)
DAAR is een beeldende en fysieke voorstelling zonder woorden, waarin het lichaam en het landschap het verhaal vertellen en waarvoor het boek ‘Uit de tijd vallen’ van David Grossman het vertrekpunt vormde. Daarin beschrijft de auteur hoe een vader en een moeder zwijgen. Vijf jaar lang. Tot de man afscheid neemt van zijn vrouw en op zoek gaat naar ‘daar’, de onbestemde plek waar hun overleden zoon zich bevindt. Op zijn tocht sluiten heel wat mensen zich bij hem aan en vormt er zich een rituele stoet van verbondenheid. De massa stroomt, hun tocht brengt een nieuw begin, leven wordt opnieuw geboren. DAAR is een bijzondere locatievoorstelling over de hunkerende, zoekende mens en de niet aflatende noodzaak om in beweging te blijven en onderweg te zijn. Over het verlangen van de mens om zich verbonden te weten en de kracht van het collectieve ritueel om die verbondenheid te bestendigen.
Spel: Bert Dobbelaere, Saskia Verstiggel, Tobias Steenhout en vele inwoners van Oosterzele en omstreken
Regie: Jelle De Grauwe
Met dank aan: Bauke Lievens, Mieja Hollevoet, Fabrice Delecluse, Andy Dhondt, Leo Verlinden, alle vrijwillige medewerkers, KASK en DRAma Gent.