ma
21.06
20:30
ma
21.06
20:30

GIANTS

Masterproef van Jesse Vandamme, Laurens Aneca, Lucas van der Vegt

Minardschouwburg, Romain De Coninckplein 1, Gent

GIANTS is de derde voorstelling van Het werktoneel.

In deze groepsvoorstelling met 10 spelers en 1 muzikant wordt de content van multi-miljonair vlogsterren (o.a Jake en Logan Paul, Mister Beast, Alexa Rivera e.a) als uitgangspunt gebruikt om te kijken naar een wereld die getekend lijkt door een ‘Loss of future’.

De gebeurtenissen die in de vlogs centraal staan worden gekenmerkt door absurd aandoende non-events waarin verregaande vermarkting de relatie met tijd, ruimte, mens en materiaal drastisch hebben aangetast.
Vlogtitels als ‘Smashing People’s cars and Buying the A New One’, of
‘Giving a random homeless guy 10.000 dollars’ typeren de rusteloze zinloosheid waar het materiaal van getuigt.

Via een plastische, spel-intensieve her-contextualisering van het beeldmateriaal gaan we op zoek naar de libido-kracht van deze koningskinderen van het laat kapitalisme.
Kan de hyper-positieve libido-flow die de bronnen kenmerkt worden omgebogen tot een vernietigend-scheppende ‘force’ die gaten slaat in het ademloze materiaal, opdat door de gemaakte scheuren een verdriet kan doorsijpelen en een rouwproces omwille van ‘het verlies aan toekomst’ kan worden aangevat?

Deze afstudeervoorstelling, die zoals steeds bij het werktoneel wordt gedragen door de transformatieve kracht van de speler, ligt in de lijn van het spelersonderzoek dat we de laatste jaren zijn aangegaan. Verbeeldingskracht is deze keer letterlijker: Hoe een speler een (digi)beeld kan ver-beelden tot een potentiële lichaamsstroom die andere, minder waarschijnlijke toekomsten opwekt.


Jesse Vandamme

Laurens Aneca

Lucas van der Vegt
Louise Bergez
Flor van Severen
Marieke Schraepen
Sophia Bauer
Joeri Happel
Dounia Mahammed
Loes Swaenepoel
Carine van Brugge
Eleonore van Godtsenhoven

Laurens Mannaerts

Kristof van Baarle, Jan Steen, Bauke Lievens

KASK Drama

Kato De Vylder, Productie Team Tinnepot, Bardia Mohammed, Simon De Winne
KASK
DRAMA