do
15.03
20:00
za
17.03
20:00

Al’ab nariya


Campus Bijloke - Filmstudio Godshuizenlaan 4 GENT

Tien Ba3 studenten van KASK Drama spelen een bewerking van Al’ab Nariya (Vuurwerk), onder leiding van Marijke Pinoy. De tekst is van Dalia Taha en wordt voor het eerst opgevoerd in het Nederlands. Tijdens Al’ab Nariya wordt de nacht een plaats. Een plaats van verbinding, van constant samen zijn. Waar spanningen vrijkomen, waar mensen zich vastklampen aan het gewone, het alledaagse. Een plaats waar kinderen ouders spelen en ouders kinderen worden.

Iedereen heeft het over het meisje van vijf maanden oud. Het kleine kind lag in een wieg. Het vallende metselwerk belandde als een piramide om haar heen, als een bescherming. Dankzij een zuiver toeval heeft ze het gehaald. Gisteren vonden reddingswerkers onder het beton een man die nog leefde. Na zes dagen! En aan een ander meisje dat overleefde vroeg een lokale TV-presentator waar haar familie was. ‘Ze zijn weggegaan om martelaars te worden’, was haar antwoord. Ze denkt dat het worden van een martelaar een plek is waar je een tijdje heen gaat, als op vakantie. (uit The drone eats with me, Atef Abu Saif)Tien Ba3 studenten van KASK Drama spelen een bewerking van Al’ab Nariya (Vuurwerk), onder leiding van Marijke Pinoy. De tekst is van Dalia Taha en wordt voor het eerst opgevoerd in het Nederlands. Tijdens Al’ab Nariya wordt de nacht een plaats. Een plaats van verbinding, van constant samen zijn. Waar spanningen vrijkomen, waar mensen zich vastklampen aan het gewone, het alledaagse. Een plaats waar kinderen ouders spelen en ouders kinderen worden.

Iedereen heeft het over het meisje van vijf maanden oud. Het kleine kind lag in een wieg. Het vallende metselwerk belandde als een piramide om haar heen, als een bescherming. Dankzij een zuiver toeval heeft ze het gehaald. Gisteren vonden reddingswerkers onder het beton een man die nog leefde. Na zes dagen! En aan een ander meisje dat overleefde vroeg een lokale TV-presentator waar haar familie was. ‘Ze zijn weggegaan om martelaars te worden’, was haar antwoord. Ze denkt dat het worden van een martelaar een plek is waar je een tijdje heen gaat, als op vakantie. (uit The drone eats with me, Atef Abu Saif)


Spel: Manon De Baecke, Joeri Happel, Martijn Gielen, Arne Luiting, Flor Van Severen, Bjorn Floreal, Marie Mignolet, Simone van der Steen, Kato De Vylder, Mitch Van Landeghem

Coaching: Marijke Pinoy


Tekst: Dalia Taha (vertaling Hildegard De Vuyst) en Atef Abu Saif (vertaling spelers)

Kostuum: Jente De Graef en Mink Chonsamoe


Film: Spencer Bogaert

Met dank aan: Grégory Abels, Fabrice Delecluse, Dalia Taha, Hildegard De Vuyst, Liroz Haim, Ludo De Brabander, vzw Vrede, KASK Film, Under Construction Festival, Minard Gent
KASK
DRAMA