ma
14.05
20:00
ma
14.05
20:00

PROXY


Campus Bijloke - Drama Studio 2 Jozef Kluyskensstraat 2 GENT

PROXY vertrekt vanuit een fascinatie voor het Münchenhausen by proxy-syndroom waarbij moeders hun kinderen opzettelijk ziek maken opdat ze afhankelijker worden van hen – Iemand pijn doen om die dichtbij te kunnen houden uit angst, uit zelfzuchtigheid, uit liefde.

Is liefde de vorm die men levenslang geeft aan ons afscheid (Leonard Nolens)

Dat we dicht bij iemand willen zijn, is eigen aan de mens. Wanneer we bang worden om alleen achter te blijven, slaan we armen om iemand heen. Maar wat gebeurt er wanneer armen die verlangen overgaan in een verstikkende greep? Wat is liefde als je de ander voor jezelf wilt? Waar begint egoïsme? Waar doet het pijn? Loslaten en hopen dat de ander terugkomt. Het lijkt haast onmogelijk.PROXY vertrekt vanuit een fascinatie voor het Münchenhausen by proxy-syndroom waarbij moeders hun kinderen opzettelijk ziek maken opdat ze afhankelijker worden van hen – Iemand pijn doen om die dichtbij te kunnen houden uit angst, uit zelfzuchtigheid, uit liefde.

Is liefde de vorm die men levenslang geeft aan ons afscheid (Leonard Nolens)

Dat we dicht bij iemand willen zijn, is eigen aan de mens. Wanneer we bang worden om alleen achter te blijven, slaan we armen om iemand heen. Maar wat gebeurt er wanneer armen die verlangen overgaan in een verstikkende greep? Wat is liefde als je de ander voor jezelf wilt? Waar begint egoïsme? Waar doet het pijn? Loslaten en hopen dat de ander terugkomt. Het lijkt haast onmogelijk.


Spel: Martijn Gielen en Thomas Claessens

Dramaturgie: Kleo Van Ostade

Scenografie: Lies Van Loock

Sounddesign: Hans De Wit

Coach: Karel Tuytschaever

Met dank aan: De Studio, Max Meyer, Mieja Hollevoet, Bauke Lievens, Tom Engels, Fabrice Delecluse en Grégory Abels
KASK
DRAMA