ma
04.02
20:00
di
05.02
20:00

Observations 2 (the blind wolf)

Project by Mitch Van Landeghem

Campus Bijloke - Drama Studio 2 Jozef Kluyskensstraat 2 Gent

In een reeks Observations creëert Mitch Van Landeghem een atelier voor zijn werk als theatermaker. Een fictieve ruimte waarin het maken, het presenteren, het dansen, het schrijven en het spelen getraind en onderzocht kunnen worden. Centraal staat het observeren van de wereld en van zichzelf: het besef dat inderdaad geen mens een eiland is en dat inderdaad, hoe dichter je bij de toren komt, hoe moeilijker je hem kan zien.

Op de Montignacht 2018 speelde Mitch samen met Carine van Bruggen Observations (this is not an exit). Hier werden de autobiografie, het snakken naar betekenis door terug te keren naar de wortels en het ego van de kunstenaar via een associatieve, absurdistische tekst onder handen genomen.

Met Observations 2 (the blind wolf) maakt hij voor het eerst een danssolo, waarin er wordt gezocht naar verschillende manieren om tot beweging te komen en dansmateriaal te genereren. Aan de basis ligt de ontmoeting met een wolf, een kort moment van oogcontact en de twijfel of er eigenlijk wel teruggekeken wordt.

I’m just an animal looking for a home and

share the same space for a minute or two

(Talking Heads)

Tekst ‘Het innerlijke atelier, bedenkingen tijdens het maken van een danssolo’ uit Notes From #5.


Mitch Van Landeghem

based on material from Cees Nooteboom

from various pop singers

Carine van Bruggen, Manon De Baecke, Anna Franziska Jäger and Martha Balthazar
Spoken language is English.
KASK
DRAMA